ผูกกรรม (Ost.นาคี3)

 ก้อง ห้วยไร่ ลูกทุ่ง อีสาน เศร้า
เผยแพร่เมื่อ: โดย: 60ss

คอร์ดเพลง ผูกกรรม ก้อง ห้วยไร่
เนื้อร้อง/ทำนอง: ก้อง ห้วยไร่ติดต่องานแสดง: 0633685666

เป็นจั่งบุEญจั่งกรรมนำแต่ง..ให้เป็นคู่แข่G#mงกับวาสนาแม้Aแต่หยดน้ำตา..ก็บ่มีBโอกาสเห็น

คำEสัญญาให้ไว้คองถ่าดวงใG#mจด้วยความทุกข์เข็ญดวงจิAตที่ไร้คนเห็นอยากพ้อเนื้อเย็Bนมาหลายแรมปี

เบิ่C#mงน้ำโขงไหล ใจG#mอ้ายสลายบทสุดท้าAยอ้ายฮู้โตดีEว่C#mาบ่มีทาง..ได้หย่างจูงมืG#mอกับคนดีพ้อภAพนี้ เฮาสองBต่างกัน

บ่ฮู้ว่าชาติที่แล้Eว ย้อนเหตุผลหยัBง..ความผิดหวัC#mง..มันจั่G#mงเลือกอ้ายเจ็บปวAดร้าว ทุกข์ยากG#mฮ้ายแต่ให้Aตายแบบบ่มีเจ้Bบ่ฮู้ว่าชาตินี้Eอ้ายผิดอิหยัBเรื่องราวความหลัC#mง..คือเลือBกทำร้าย..หัวใจAนี้ อ้ายแพ้G#mพ้ายต้องเกิด ต้องตาAย อีกกี่พันปีB อ้ายนี้สิสมหวัง..

E | G#m |A | B |

* | ** |

คั่นย้อนเวลAาคืนได้อีหลีBอย่าพ้อกันเลEย..คอร์ดเพลง ผูกกรรม ก้อง ห้วยไร่

เนื้อเพลง ผูกกรรม ก้อง ห้วยไร่ เป็นจั่งบุญจั่งกรรมนำแต่ง ให้เป็นคู่แข่งกับวาสนา แม้แต่หยดน้ำตา ก็บ่มีโอกาสเห็น คำสัญญาให้ไว้ คองถ่าดวงใจด้วยความทุกข์เข็ญ ดวงจิตที่ไร้คนเห็น อยากพ้อเนื้อเย็นมาหลายแรมปี เบิ่งน้ำโขงไหล ใจอ้ายสลาย บทสุดท้ายอ้ายฮู้โตดี ว่าบ่มีทาง ได้หย่างจูงมือกับคนดี พ้อภพนี้ เฮาสองต่างกัน บ่ฮู้ว่าชาติที่แล้ว ย้อนเหตุผลหยัง ความผิดหวัง มันจั่งเลือกอ้าย เจ็บปวดร้าว ทุกข์ยากฮ้าย แต่ให้ตายแบบบ่มีเจ้า บ่ฮู้ว่าชาตินี้อ้ายผิดอิหยัง เรื่องราวความหลัง คือเลือกทำร้าย หัวใจนี้ อ้ายแพ้พ้าย ต้องเกิด ต้องตาย อีกกี่พันปี อ้ายนี้สิสมหวัง คั่นย้อนเวลาคืนได้อีหลี อย่าพ้อกันเลย


ภาพของปู่พญานาคยืนอยู่เทวาลัยของท่านที่ตั้งอยู่ภายในบ้าน แล้วมองดู เจ้าของบ้านที่กำลังร่วมพิธีแต่งงานกับคู่สมรส ท่านได้ตามเจ้าของบ้านไปทุกที่ทุกหนทุกแห่ง โดยเฉพาะวัดที่เจ้าของบ้านได้สร้างไว้อย่างสวยงามที่ริมโขงบึงกาฬ ท่านได้แต่มองและตัดพ้อกับตัวเอง แล้วจึงแปลงกายเป็นพญานาคองค์ใหญ่ ว่ายลงแม่น้ำโขง พร้อมน้ำตา โดยท่านได้ตั้งจิตไว้ว่าชาติหน้าขอเกิดเป็นคน แล้วขออุทิศตนเพื่อพระพุทธศาสนา แต่ในใจก็หวังเล็กๆว่า จะมีโอกาสซักครั้งให้เจ้าของบ้านผู้สร้างเทวาลัยให้ท่านนั้น ได้มากราบไหว้ท่านในคราบของพระสงฆ์สักครั้ง ก่อนจะบำเพ็ญเพียรเพื่อก้าวสู่นิพพาน สืบต่อไปในอนาคตภายภาคเบื้องหน้า #ตำนานความรักของพญานาคกับคนที่เล่าขานมากว่าพันปี #ปู่พญานาคมาดนใจให้ผมเล่าเรื่องนี้ให้เป็นเพลง