อุ๊ยปาตาบอด

  Boy Imagine, เพื่อชีวิต, โฟล์ก, คำเมือง, ให้กำลังใจ,
เผยแพร่เมื่อ:  โดย:  60ss
คอร์ดเพลง อุ๊ยปาตาบอด Boy Imagine (บอย อิมเมจิ้น)

C Am | Dm G |
C Am | Dm G C | G |

ยกมืCอขึ้นไหว้วอAmขอโจ๊ค ขอปอDmน หื้อมีคนมGวันนี้Cจะมาก่อหาAmคนที่มDmาจ้างนวดตัG

ก๋าCนได้คลานไปหAmแต่อุ๊ยปDmาตามองไม่เห็GเลยมาทำงานC จับเส้น จับเอ็นAmเปิดบ้านเป็Dmน.. ร้าGนนวดตัC

Dm C | Dm G C | G |

เปิ้นว่าเงิCนก๊านคนเยี๊ยะก๋าAmเปิ้นว่าสตาDmงค์ก๊านคนขยัGตั๋วอุ๊ยปCาก่อว่าอุ๊ยจั๊ดไค่หมั่Amแต่ว่ามัDmนนะบ่มีไผ๋จ้างGงาน

หยั่งวัCนนี้ก่อยังไม่มีAmใครเลยมDmาใจ้บริกาGอุ๊ยปCานั่งรอหน้าบ้าAmนั่งรอสDm Gตางค์..      เป็นก่าข้าวCแลง

Dm C | Dm G C | C7 |

จนตะวัFนเกือบจะตGกดินมีแม่ญิCงขับรถยG/Bนต์มาจอAmเปิ้นบอกว่Dmาเปิ้นจะมานวดตัGว..

อุ๊ยได้ยิCน ก่อดีใAmใจก่อกึดไDmป ได้ละบ๋อสตาGงค์นวดครบชั่วโมCงแล้วอุ๊ยก่อได้ก่าจ้าAmและนี่ก่อคืDmอ..สตางGค์ก่าแC C7ฮง..

แต่พอซวามเงินผ่อกอFมันหยังเป็นแบงค์ซาGพอได้ซวามผ่อกอCยมันหยังเป็G/Bนแบงค์ซาAmเป็นแบงค์ซาDmว แบงค์ซาว ใบเดียGว..

C Am | Dm G |
C Am | Dm G C | G |

ทะเลยังไหCว ใจคนยากหยั่Amก็รู้ ๆ กัDmน ว่าอุ๊ยปาตาบอGหล่อนยังจงใจCวางเงินเอาไว้แล้วร้อAmงบอกให้อุ๊ยปDmาเดินมาเอาเงิG

แล้วกว่าอุ๊ยจะเดิFนคลำถึงสตาGงค์กว่าจะ งม ๆ ซวาม Cๆ ไปตาG/BมเสียงสาAmกว่าฮู้คิDmงว่ามันเป็นแบงค์ซาGว..สาวก็จากไปไกCล..

Dm C | Dm G C | C7 |

อุ๊ยก่อกั้นฝืนใจFว่าจะได้ค่ากับข้าGพอเป็นใบซาCวอุ๊ยก็เG/Bลยต้องอAmแต่พอมือซวาม ๆ ไFป ไปจับใส่บ่าฟักGหม่นวันนั้นเลยยังโจ๊คดีC..    ต๊อAmงได้อิ่มวันนั้Dmนอุ๊ยเลยได้นอนสบาGนอนหลับฝันC C7ดี..

ย้อนอุ๊ยซวามอย่างใดFมันก่อเป็นแบงค์ซาGอุ๊ยซวามอย่างใดC มันก่อยังเป็G/Bนแบงค์ซาAmเป็นแบงค์ซาDmว แบงค์ซาวใบเดียG

ก่ออุ๊ยซวามอย่างใดFมันก่เป็นแบงค์ซาGอุ๊ยซวามผ่อดูอย่างใดมัCนก่อยังเป็G/Bนแบงค์ซาAmเป็นแบงค์ซาDmว แบงค์ซาว ใบเดียG

C Am | Dm G |
C Am | Dm G C | G |

ไม้ไผ่ต๋านัCกจ่องใจ้แป๋งเกิ๋Amคนบ่มีเงิDmนก่อจ่องไจ้ฮับจ้าGสตางค์อุ๊ยบ่นัCกละมีบ่าฟักกับหม้อขาAmบ่ามีสตาDmงค์แต่อุ๊ยยังมีกับข้าวGแลง..

อุ๊ยปาเล่าไปC หัวเราะไปAmไม่มีคำใDmดต่อว่าหรือพาดGพิงถึงหญิงคนนั้C Amน..ถึDmงผู้หญิงคนนั้Gน..ถึงผู้หญิงคนนั้Cนเลย      AmฉัDmนก็จึงได้เข้าGใจ..

เพราะรอยยิ้มอุ๊ยปFา ได้บอกกับฉัGว่าอุ๊ยผ่านโลCกมานG/BานแสนนาAmนายจนพอรู้Fว่าเราควรเบิกบาGน..กับชีวิตตC C7น..เวลาที่เหลืFอเราควรเบิกบาGน..กับชีวิตตC C7น..เพราะผ่านโลFกมายาวนาGน..อุ๊ยจึงรู้ ว่าG/B G/C G/Dควรเบิกบาน..กัG G/A G/Bบชีวิต..              ตCน..



คอร์ดเพลง อุ๊ยปาตาบอด Boy Imagine (บอย อิมเมจิ้น)

เนื้อเพลง อุ๊ยปาตาบอด Boy Imagine (บอย อิมเมจิ้น)ยกมือขึ้นไหว้วอน ขอโจ๊ค ขอปอน หื้อมีคนมา วันนี้จะมาก่อหา คนที่มาจ้างนวดตัว ก๋านได้คลานไปหา แต่อุ๊ยปาตามองไม่เห็น เลยมาทำงาน จับเส้น จับเอ็น เปิดบ้านเป็น ร้านนวดตัว เปิ้นว่าเงินก๊านคนเยี๊ยะก๋าน เปิ้นว่าสตางค์ก๊านคนขยัน ตั๋วอุ๊ยปาก่อว่าอุ๊ยจั๊ดไค่หมั่น แต่ว่ามันนะบ่มีไผ๋จ้างงาน หยั่งวันนี้ก่อยังไม่มี ใครเลยมาใจ้บริการ อุ๊ยปานั่งรอหน้าบ้าน นั่งรอสตางค์ เป็นก่าข้าวแลง จนตะวันเกือบจะตกดิน มีแม่ญิงขับรถยนต์มาจอด เปิ้นบอกว่าเปิ้นจะมานวดตัว อุ๊ยได้ยิน ก่อดีใจ ใจก่อกึดไป ได้ละบ๋อสตางค์ นวดครบชั่วโมงแล้วอุ๊ยก่อได้ก่าจ้าง และนี่ก่อคือสตางค์ก่าแฮง แต่พอซวามเงินผ่อกอย มันหยังเป็นแบงค์ซาว พอได้ซวามผ่อกอยมันหยังเป็นแบงค์ซาว เป็นแบงค์ซาว แบงค์ซาว ใบเดียว ทะเลยังไหว ใจคนยากหยั่ง ก็รู้ๆกัน ว่าอุ๊ยปาตาบอด หล่อนยังจงใจวางเงินเอาไว้แล้วร้องบอก ให้อุ๊ยปาเดินมาเอาเงิน แล้วกว่าอุ๊ยจะเดินคลำถึงสตางค์ กว่าจะ งมๆซวามๆไปตามเสียงสาว กว่าฮู้คิงว่ามันเป็นแบงค์ซาว สาวก็จากไปไกล อุ๊ยก่อกั้นฝืนใจว่าจะได้ค่ากับข้าว พอเป็นใบซาวอุ๊ยก็เลยต้องอด แต่พอมือซวามๆไป ไปจับใส่บ่าฟักหม่น วันนั้นเลยยังโจ๊คดี ต๊องได้อิ่ม วันนั้นอุ๊ยเลยได้นอนสบาย นอนหลับฝันดี ย้อนอุ๊ยซวามอย่างใด มันก่อเป็นแบงค์ซาว อุ๊ยซวามอย่างใด มันก่อยังเป็นแบงค์ซาว เป็นแบงค์ซาว แบงค์ซาวใบเดียว ก่ออุ๊ยซวามอย่างใด มันก่เป็นแบงค์ซาว อุ๊ยซวามผ่อดูอย่างใด มันก่อยังเป็นแบงค์ซาว เป็นแบงค์ซาว แบงค์ซาว ใบเดียว ไม้ไผ่ต๋านักจ่องใจ้แป๋งเกิ๋น คนบ่มีเงินก่อจ่องไจ้ฮับจ้าง สตางค์อุ๊ยบ่นักละมีบ่าฟักกับหม้อขาง บ่ามีสตางค์แต่อุ๊ยยังมีกับข้าวแลง อุ๊ยปาเล่าไป หัวเราะไป ไม่มีคำใดต่อว่าหรือพาดพิง ถึงหญิงคนนั้น ถึงผู้หญิงคนนั้น ถึงผู้หญิงคนนั้นเลย ฉันก็จึงได้เข้าใจ เพราะรอยยิ้มอุ๊ยปา ได้บอกกับฉัน ว่าอุ๊ยผ่านโลกมานานแสนนาน นายจนพอรู้ว่าเราควรเบิกบาน กับชีวิตตน เวลาที่เหลือเราควรเบิกบาน กับชีวิตตน เพราะผ่านโลกมายาวนาน อุ๊ยจึงรู้ ว่าควรเบิกบาน กับชีวิต ตน